Εμπειρία κοντινού θάνατου

Μια ΟΥΑΛΛΗ νοσοκόμα θεωρεί ότι είναι κοντά στην απάντηση του ιστορικού θέματος αυτό που συμβαίνει σε μας μόλις πεθάνουμε.

‘Για τα προηγούμενα πέντε έτη, η Pena Sartori, από το Σουώνση, έχει ερευνήσει την εμπειρία του κοντινού-θανάτου μεταξύ των αυστηρά άρρωστων ασθενών στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο νοσοκομείο του Morriston. Και στο τέλος η πενταετής μελέτη, λέει ότι έχει τα στοιχεία για να δείξει ότι όταν κηρύσσονται κλινικά οι άνθρωποι νεκροί, τα μυαλά τους παραμένουν ενεργά.

Έχει 15 απολογισμούς από τους ανθρώπους που προτείνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ζωή μετά από το θάνατο. Τώρα τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν από το Δρ Peter Fenwick, έναν διεθνώς διάσημους νευροψυχιάτρους και έναν συνεργάτη του βασιλικού κολλεγίου των ψυχιάτρων, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα στο θέμα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο .

Σχεδόν όλοι οι απολογισμοί που σύλλεξε λέει επέπλευσαν επάνω από το δωμάτιο νεκρανάστασης και πολλοί έδωσαν τις λεπτομέρειες για τις διαδικασίες, τις νοσοκόμες, τους αχθοφόρους ή τους γιατρούς δεν θα μπορούσαν να έχουν δει από τις θέσεις ήταν. Πολλοί περιέγραψαν να τους λένε να ηρεμήσουν, ένα φωτεινό φως, όπου είδαν τους συγγενείς πρώτα και κατόπιν άλλους , και τελικά να τους λένε για “να επιστρέψουν”.

Αλλά μια γυναίκα, που έχει πεθάνει από τότε, εξέθεσε μια εμπειρία “κόλασης” πηγαίνοντας προς τα κάτω και να έχει περιβληθεί από τους “σκοτεινούς”, εκφοβίζοντας την με μορφές και θορύβους.

Σε έναν μερικής απασχόλησης διδακτορικό σπουδαστή στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας, τον Lampeter, η κα Sartori χορήγησε την ηθική έγκριση για να διεξαγάγει την έρευνα, την οποία χρησιμοποίησε ως διατριβή για ένα PHD στην κοντινή εμπειρία θανάτου.

Μια πιό πρώτη μελέτη σε ένα νοσοκομείο του Southampton 63 επιζόντες από καρδιά, βρήκε ότι επτά είχαν “την κλασική” εμπειρία θανάτου, μιλώντας για μια σήραγγα του φωτός.

Περισσότερη έρευνα απαιτήθηκε και η κα Sartori τοποθετήθηκε στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης στο Morriston, όπου πολλά θύματα ατυχήματος ή άλλοι σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι “κλινικά πεθαίνουν” αλλά αναβιώνονται από τις τεχνικές νεκρανάστασης.

Είπε, “το τι βρήκα ότι είναι απίστευτο. Ένα άτομο, τα του οποίου σημάδια ζωής έφυγαν εντελώς, είπε ότι επέπλευσε επάνω από το σώμα του και τα είδε όλα.

” Περιέγραψε τις προσπάθειές μας να τον αναβιώσουμε με τέλειες λεπτομέρειες, μιλώντας ακόμη και για έναν γιατρό που μπήκε ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

” Τα μάτια του ασθενή δεν ήταν ανοικτά όταν συνέβη αυτό και όχι μόνο ήταν αναίσθητος αλλά ήταν κλινικά νεκρός.

” Το άτομο περιέγραψε τη θέα ενός ατό μου σαν τον Ιησού, γενειοφόρου άνδρα δίπλα στο νεκρό πατέρα του.

” Είπε ότι ο χρόνος δεν τον άγγιξε και είπε σε αυτον να επιστρέψει δεδομένου ότι δεν ήταν η ώρα του.

” Το καταπληκτικό πράγμα ήταν ότι αυτός ο ασθενής, στη δεκαετία του  ’50 του, έπασχε μια ισόβια σύσπαση του χεριού από τη γέννηση.

” Κατόπιν η κίνηση επέστρεψε στο χέρι του.”

Η κα Sartori πρόσθεσε ότι η κοντά στο θάνατο η εμπειρία (NDEs) είναι συνήθως θετική.

” Σχεδόν όλοι εκείνοι που είχαν NDEs μου λένε ότι δεν φοβούνται πλέον το θάνατο. Στην πραγματικότητα, λόγω αυτό που συνέβη σε αυτους ενώ είναι κλινικά νεκροί, λένε ότι είναι ευτυχείς να πάνε , να φύγουν .

” Από εκείνους που είχαν NDEs, μερικοί ήταν αρκετά θρησκευόμενα άτομα ενώ άλλα ήταν στην καλύτερη περίπτωση μη γνώστες του θέματος.

No Comment

Comments are closed.