Βιογραφία του Leonardo Fibonacci

Ο Leonardo Fibonacci γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλία περίπου το 1170, ο γιος του Guilielmo Bonacci, ένας γραμματέας της Δημοκρατίας της Πίζας και αρμόδιος, αρχίζοντας περίπου το 1192, για την κατεύθυνση της αποικίας εμπορικών συναλλαγών των κατοίκων της Πίζας στη Bugia της Αλγερίας .

Λίγο καιρό μετά από 1192, ο Bonacci έφερε το γιο του μαζί του στη Bugia. Ο πατέρας προόριζε τον Leonardo να γίνει έμπορος και έτσι να ειδικευτεί στις υπολογιστικές τεχνικές, ειδικά εκείνους που περιλαμβάνουν τους ινδός-αραβικούς αριθμούς που δεν ήταν ακόμα στην Ευρώπη.

Τελικά, ο Bonacci με βοήθεια του γιου του στην πραγματοποίησε μια επιχείρηση για τη δημοκρατία της Πίζα και τον έστειλε στα ταξίδια στην Αίγυπτο, τη Συρία, την Ελλάδα, τη Σικελία, και την Προβηγκία.

Ο Leonardo εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που προσφέρθηκε από το ταξίδι του στο εξωτερικό για να μελετήσει και να μάθει τις μαθηματικές τεχνικές που υιοθέτησε σε αυτές τις διάφορες περιοχές.
Έγραψε τα παρακάτω βιβλία : το Liber abbaci (1202, 1228), το Practica geometriae (1220/1221) , Flos (1225), και το Liber quadratorum (1225), ένα αριθμό-θεωρητικό βιβλίο ενδιαφερόμενο για την ταυτόχρονη λύση της εξίσωσης δευτέρου βαθμού εξισώσεων σε δύο ή περισσότερες μεταβλητές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η ακολουθία που ανακάλυψε ο ίδιος , η Ακολουθία Φιμπονάτσι : 1 , 1 , 2 , 3 , 5 , 8 , 13 , 21 κ.τ.λ.

O Fibonacci πέθανε λίγο μετά από 1240, πιθανώς στην Πίζα.

No Comment

Comments are closed.