Οργανωση και ιδιοτητα των μελων της Σιον

Συμπεριλαμβανόμενα στα μυστικά του Dossier ήταν μια σειρά ονομάτων και ημερομηνιών που κυμαίνονται από την ίδρυση των Ιπποτών του Ναού ως τους σύγχρονους χρόνους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν να είναι ένας κατάλογος των μεγάλων κυρίων του κοινοβίου της Σιόν.

Τα θέματα όπως η Arcadia, ο αριθμός 58, μαύρες Μαντόνες και η Μαρία η Μαγδαληνή βρίσκονται στην αξιοπρόσεχτη αφθονία όπου το κοινόβιο στα χέρια τους , για να έχει την επιρροή, και στις εργασίες των καλλιτεχνών, των συγγραφέων και των ποιητών που θεωρούνται συνδεμένοι με εκείνη την οργάνωση. Αυτά τα επαναλαμβανόμενα θέματα φαίνεται ότι έδειξαν ένα »υπόγειο ρεύμα» της εσωτερικής πεποίθησης.»

– Lynn Picknett & Clive Prince, Turin Shroud – In Whose Image? The Shocking Truth Unveiled

» Ανάλογα με αυτά που τα καταστατικά δείχνουν ένα από αυτά , η Σιόν είτε έχει 9.841 μέλη σε εννέα βαθμούς, ή 1.093 μέλη σε επτά, με το ανώτατο μέλος, το »Nautonnier» ή το μεγάλο κύριο της διαταγής που είναι μέχρι το 1963, ο Jean Cocteau . Ενώ θεωρείται το κεφάλι είναι ο Pierre Plantard de St.-Clair επάνω μέχρι τους πρόσφατους χρόνους, υποστηρίζει ότι έχει αφήσει εκείνη την θέση το 1984, έτσι δεν είναι σαφές ποιος διευθύνει την οργάνωση αυτή τη στιγμή.»

– Steve Mizrach, »The Mysteries of Rennes-le-Château and the Prieure du Sion»

Τα μέλη της διαταγής του κοινοβίου της Σιόν διαιρούνται σε δύο αποτελεσματικές ομάδες:

(α) Η Λεγεώνα, που χρεώνεται με την αποστολή.

(β)
Η Φάλαγκα, φύλακας της παράδοσης .

Η ιεραρχία εννέα βαθμών αποτελείται από:

(α) στις 729 επαρχίες 1 Novices: 6,561 μέλη 2 Croices: 2,187 μέλη

(β) στα 27 στρατηγία 3 Preux: 729 μέλη 4 Ecuyers: 243 μέλη 5 Chevaliers: 81 μέλη 6 Commandeurs:27 μέλη

(γ) στην Arch ’Kyria’ 7 Connetables: 9 μέλη 8 Senechaux: 3 μέλη 9 Nautonier:
1 μέλος

Το γραφείο του Nautonnier ή του πλοηγού, συμβολίζεται με τη βάρκα της Ίσιδας .

» Η Ίσις κρατά στο δεξί χέρι της ένα μικρό πλεούμενο σκάφος με τον άξονα μιας περιστρεφόμενης ρόδας για τον ιστό του. Από την κορυφή των προγραμμάτων ιστών μια κανάτα ύδατος, η λαβή της που διαμορφώθηκε όπως ένα φίδι πρήστηκε με το δηλητήριο. Αυτό δείχνει ότι η Ίσις οδηγεί το φλοιό της ζωής, πλήρη των προβλημάτων και των μίζερων , στο θυελλώδη ωκεανό του χρόνου. Ο άξονας συμβολίζει το γεγονός ότι περιστρέφει και κόβει το νήμα της ζωής.»

– Manly P. Hall, Masonic, Hermetic, Quabbalistic & Rosicrucian Symbolical Philosophy

Η βάρκα της Ίσιδας »τοποθετήθηκε στον αστερισμό της Argo (Αργούς) . Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο αυτός ο αστερισμός ονομάστηκε Sothis ή το σοτχ-ησης, το αστέρι της Ίσιδας (Ίσις) . Επιπλέον, στους αιγυπτιακούς μύθους αυτό το σκάφος αντιπροσώπευσε το θηλυκό όργανο της παραγωγής.»

– David Wood, Genisis

Η κιβωτός του συμβολαίου των αρχαίων Ισραηλητών θεωρείται για να έχει διαμορφωθεί μετά από την εθιμοτυπική κιβωτό της Ίσιδας .

No Comment

Comments are closed.