Παράξενη έρευνα

Πριν από μερικές βδομάδες, γνωστό Ελληνικό περιοδικό, είχε ένα κουπόνι συμμετοχής σε ένα τεστ σχολικής ετοιμότητας για παιδιά που θα πηγαίνανε στην Ά Δημοτικού, όπως και το 2007.

Το εν λόγω κουπόνι έδινε την ευκαιρία σε 40 παιδιά να κάνουν το τεστ αυτό δωρεάν.

Παρακάτω σας γράφουμε όπως ακριβώς περίγραφε το τεστ το περιοδικό:

Είναι ένα απλό, εύκολο και γρήγορο προληπτικό τεστ που απαντά στο ερώτημα : Είναι έτοιμο το παιδί να ξεκινήσει σχολείο?
Αξιολογεί ό,τι είναι αναγκαίο για να προχωρήσει στο σχολείο: γραφή, ανάγνωση, κρίση, μαθηματική σκέψη, γενικές γνώσεις.
Είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προληπτικά τεστ που γίνονται στο εξωτερικό, αξιολογεί επιπλέον την υπερκινητικότητα, το επίπεδο συγκέντρωσης του παιδιού και την συναισθηματική του ωριμότητα.
Είναι αντικειμενικό και αξιόπιστο. Η βαθμολόγηση γίνεται αυτόματα και αποκλειστικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους επιστήμονες (παιδιάτρους, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α.) σε ολόκληρη τη χώρα.

Τις μαρκαρισμένες λέξεις και προτάσεις που βλέπετε πάνω στο κείμενο από το περιοδικό τις σημειώσαμε εμείς γιατί, αν διαβάσετε μόνο τα έντονα γράμματα όπως μπορείτε να καταλάβετε, βγαίνει κάποιο άλλο νόημα.

Μα τόσοι ειδικοί επιστήμονες τι χρειάζονται πόσο μάλλον το τεστ το ίδιο τι χρειάζεται σε ένα παιδί το οποίο πάει στην Ά Δημοτικού?

Κάποιοι κακόπιστοι θα λέγανε ότι ψάχνουν για εξελιγμένα παιδιά σε μικρές ηλικίες και ότι το τεστ είναι απλά μια βιτρίνα.

Οι αξιολογήσεις που γίνονται, από μόνες τους μας παραπέμπουν σε ενήλικες παρά σε παιδιά και σίγουρα δεν μπορούν να κρίνουν έναν ενήλικα 100% πόσο μάλλον ένα παιδί!

Δεν καταδικάζουμε κάτι, αλλά σίγουρα αυτή η έρευνα κατατάσεται σε μια από τις πιο περίεργες που έχουν γίνει στην χώρα μας.

No Comment

Comments are closed.