Μπερεγκνέρ Σονιέρ

Ο Μπερεγκνέρ Σονιέρ , παπάς στο μικρό χωριό του Renne , κατά την διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα , πήρε χρήματα για να ανακαίνιση την εκκλησία και να φτιάξει κι αλλά κτήρια , όπως τον Πύργο της Μαγδαληνής (Tour Magdala) .

ο Σονιερ πέθανε το 1917 , όπου άφησε το μυστικό για τον αμύθητο θησαυρό του στην Μαρι Ντεναρνο , η οποία υποσχέθηκε να το αποκαλύψει πριν τον θάνατο της , αλλά δυστυχώς μετά από ένα σοκ που έπαθε , την άφησε παράλυτη και δεν μπορούσε να μιλήσει και πέθανε το 1953 .

Αλλά ποιος ήταν ο θησαυρός του Σονιερ ? Μήπως ήταν ο χρυσός που είχαν αφήσει οι ιππότες του άγιου δισκοπότηρου στη περιοχή ? Μήπως ήταν θαμμένος χρυσός από Βησιγότθους ? Η εκβίαζε την εκκλησία με κάποιο τρομαχτικό μυστικό ? Το τελευταίο ίσως είναι ποιο αποδεκτό , γιατί ο ιερέας που εξομολόγησε τον Σονιερ λίγο πριν τον θάνατο του , έμεινε έκπληκτος με τα όσα άκουσε του απαρνήθηκε να τον συγχωρέσει !

Το μυστήριο ακολούθησαν μια σειρά από πάπυρους που βρέθηκαν από ένα κληρικό το 1891 , όπου περιείχαν ένα εύκολο κρυπτόλεξο . Από ότι φαίνεται ήταν γραμμένα από τον προκάτοχο τους , Ιερέα Αντουαν Μπιγκου , εξομολογητή της Μαρι Χοπολ , το 1781 (το ίδιο κρυπτόλεξο απεικονίζεται και στον τάφο της ).

Οι πάπυροι ήταν γραμμένη στα λατινικά και είχαν κομμάτια από προσευχές , αλλά κατείχαν βαθύτερα μυστήρια .

Ο Σονιερ φαίνεται να άφησε μερικά στοιχεία σε κάποια σημεία της εκκλησίας του και σε αλλά χτίσματα που κατασκεύασε . Κρυμμένο μέσα σε αυτούς τους πάπυρους υπήρχε ένα μήνυμα στα γαλλικά :

“Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ DAGOBERT ΙΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.”

Στον δεύτερο πάπυρο υπήρχε ένα πιο παράξενο μήνυμα :
ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΟΣΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΥΣΣΙΝ ΤΕΝΙΕΡ
ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ 681 ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ
ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ
ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΠΛΕ ΜΗΛΑ .

Μπερεγκνέρ Σονιέρ
Μπερεγκνέρ Σονιέρ

Ένα τρίτο κρυπτόλεξο που παρουσιάζεται , όχι στους πάπυρους , αλλά στο Σαγκμπορο στο μνημείο του βοσκού , είναι το ακόλουθο : “D.O.U.S.V.A.V.V.M” , το οποίο δεν έχει κανένας καταφέρει να το μεταφράσει .

Υπάρχει επίσης ένας πίνακας του ΠΟΥΣΣΙΝ με τίτλο : \”Les Bergers D\’Arcadie\” (Οι Αρκαδικοί Βοσκοί) όπου τους δείχνει σε γύρω από ένα τάφο και περιέχει την μυστήρια φράση \”Et in Arcadia Ego…\” .

Αυτός ο τάφος φαίνεται να είναι μια εικονική αντιγραφή ενός τάφου που μοιάζει με ένα λίγο έξω από το Renne – le – Chateau . Τρεις ιστορικοί έψαξαν σε βάθος το θέμα , με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το παζλ .Ο Λίνκολ , ο Μπαιγκεντ και ο Λει έκαναν μια μεγαλειώδεις δουλεία , ώστε να καταλάβουν το μυστήριο που κυκλώνει τον Μεροβιανο Μονάρχη Dagobert και να ενώσουν μεγάλα μυστήρια και να τα θέσουν ως εξής : Ο Ιησούς και η Μαρία η Μαγδαληνή , ευγενείς από την ιουδαϊκοί οικογένεια του Βενιαμίν και Δαβίδ , παντρεύτηκαν απόγονους του Ιησού , γιατί ο Ιησούς όπως υποστηρίζουν κάποιοι , δεν πέθανε στον σταυρό , αλλά πήγε είτε στην Αγγλία είτε στην Ινδία .

Οι Απόγονοι της Μαγδαληνής παντρεύτηκαν γιους Βησιγοτθικών οικογενειών και έτσι γεννήθηκε η Μεροβινιανή οικογένεια .Οι Βησιγότθοι οι οποίοι είχαν γεννηθεί από το σπίτι του Δαβίδ , είχαν εγκατασταθεί στη Αρκαδία της Ελλάδος και στην Βόρεια Γαλλία , εκατό χρόνια πριν .Οι Μεροβινιανοί δεν είχαν εκδιωχτεί αργότερα από τους Καρολινγιάνους , αλλά μεταφέρθηκαν σε πλούσιες Βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης . Από ότι φαίνεται ο σκοπός των τους ήταν να ιδρύσουν την Σιον στην Γαλλία .

Τίποτα όμως φαίνεται να εμπλέκει αυτό με το μυστήριο του Renne – le – Chateau . Αλλά στα χέρια των Λινκολν , Μπαιγκεντ και Λει έπεσαν παρά πολλά μυστήρια όπως : η μη διευκόλυνση του θέματος των ιπποτών του Άγιου Δισκοπότηρου , η πτώση των Καθαριανών και αλλά πολλές πολιτικές ίντριγκες της Γαλλικής ιστορίας .

Από ότι φαίνεται η Σιον βρίσκεται σε πόλεμο με την Εκκλησία , που πρόδωσε τους Μεροβιανούς και έκανε βασιλιάδες τους καταστροφές της (εκκλησία εννοούμε τη καθολική) . Αν Ο Σονιερ ήταν ένα μέλος της Σιον , ίσως έτσι να εξηγείται ότι δεν συγχωρέθηκε μετά τον θάνατο του από τον ιερέα .

Το Χωριό του Μυστήριου

Ο Χέρι Μποντεντ , Ο ιερέας του Renne – le -Bains (γειτονικό χωριό του Renne – le – Chateau) που έγραψε το “Η αληθινή Κελτική γλώσσα και το Κρομλετ στο Renne – le -Bains” , ίσως ήταν ο ‘εγκέφαλος’ του Σονιερ .

Ο Λινκολν πιστεύει πως το βιβλίο του μπορεί να προσφέρει το κλειδί στο μυστήριο . Ο Μποντεντ φαίνεται να διαφωνεί στο βιβλίο του και παίρνει θέσεις στο θέμα της γλώσσας των Κελτών ότι μιλούσαν ¶γγλο-Σαξονικά , στη ουσία δηλαδή αυτήν την γλώσσα την μιλούσαν οι γιοι του Νώε πριν τον πύργο της Βαβέλ . Αλλά Ο Ντειβιντ Γουντ και ο Χενρι Λινκολν καταλήγουν ότι το βιβλίο αναφέρεται κάπου αλλού – ίσως σε μια άλλη γλώσσα , μια παγκόσμια γλώσσα πριν τον πύργο της Βαβέλ και τι το κλειδί στο Κρομλετ του Renne – le -Bains μπορεί να ήταν το αγγλικό μίλι .

Ο Λινκολν πιστεύει πως ότι η μετρολογία μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο μυστήριο του Renne – le – Chateau . Σε κάθε περίπτωση , άλλοι συγγραφής πρόσεξαν ότι ο Μποντεντ πέθανε από παράξενες καταστάσεις και ότι το βιβλίο του το πήρε και το κατέστρεψε ο αρχιερέας του Beausejour . Ο Μποντεντ , ένας δάσκαλος γλωσσών , θα ήταν η λογική επιλογή του Σονιερ να τον φέρει κοντά στους πάπυρους του . Υπάρχουν και μερικοί άλλοι φόνοι που περιπλέκουν το κουβάρι του μυστήριου . Ο μεγάλος σε ηλικία ιερέας , ο Μορις Γκελις .

Προς στο τέλος της ζωής του , έγινε ένας παρανοϊκός ερημίτης και το μόνο άτομο που είχε επαφή μαζί του , ήταν η ανιψιά του που του έφερνε λίγο φαγητό στο σπιτάκι που είχε . Την ημέρα των Αγίων Πάντων , κάποιος του έκανε την έκπληξη και πήγε στο σπίτι του . Του έκαψε την γλώσσα και αφού τον έδεσε στο έδαφος σε σχήμα σταυρού , τον έκοψε με τέσσερις τσεκουριές . Οποίος και να ήταν πάντως , δεν πήρε χρήματα από το σπίτι του η κάτι άλλο . Μια ομάδα από ερευνητές βρήκε τρία πτώματα στην αυλή του Σονιερ . Ήταν θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου η κάτι άλλο?

Ο Νοελ Καρμπου , που φρόντιζε την Μαρι Ντεναρνο μέχρι και τον θάνατο της του 1953 , πέθανε τη ίδια χρόνια σε ατύχημα με το αυτοκίνητο του . Ο θάνατος του Σονιερ από καρδιά το 1917 , τον Ιανουάριο στις 17 την ημέρα του ¶γιου Αντώνιου , υπάρχει απόδειξη ότι ο Σονιερ είχε παραγγείλει από πριν το φέρετρο του , κάνει ακόμα πιο δύσκολο το μυστήριο . Ο άνθρωπος που κρατούσε τα ντοσιέ του Σονιερ , ο Φακχουρ Ελ Ισλάμ , βρέθηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου έξω λίγο από το Μέλουν της Ανατολικής Γερμανίας το 1967.

No Comment

Comments are closed.