Ο Ναός των Μασόνων στο Great Queen Street, London, England

Η κυβερνώσα αρχή μιας μασονικής αρμοδιότητας καλείται συνήθως ο Grand Lodge , ή μερικές φορές ένας μεγάλος προσανατολίζει. Αυτοί αντιστοιχούν κανονικά σε μια ενιαία χώρα, αν και το έδαφός τους μπορεί να είναι ευρύτερο ή στενότερο από αυτό (στη Βόρεια Αμερική, κάθε κράτος και επαρχία έχει μεγάλο του να κατοικήσει). Η παλαιότερη αρμοδιότητα στον κλάδο Anglo Μασόνων είναι ιδρυμένος μέσα στο 1717. Η έδρα της στο Great Queen Street .

Η Μασονία θα δεχτεί τα μέλη από σχεδόν οποιαδήποτε θρησκεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετονομασιών Χριστιανισμός, Ιουδαισμός, Ισλάμ, Βουδισμός, και ούτω καθ’ εξής. Ακριβώς πόσο μακριά αυτό πηγαίνει εξαρτάται από τον ιδιαίτερη κλάδο ή την αρμοδιότητα Μασονίας που κάποιος εξετάζει. Οι θεϊστές έχουν γίνει αποδεκτοί παραδοσιακά. Στα οικήματα που προέρχονται από τη μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και σε ορισμένες άλλες ομάδες οικημάτων, άθεοι γίνονται αποδεκτοί επίσης, χωρίς προσόντα. Οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι απαιτούν αυτήν την περίοδο μια πίστη σε μια ανώτατη ύπαρξη.

‘, ‘Αλλά ακόμα και εκεί, κάποιος βρίσκει έναν υψηλό βαθμό μη-δογματηστής, και στη ανώτατη ύπαρξη φράσης δίνεται συχνά μια πολύ ευρεία ερμηνεία, επιτρέποντας συνήθως το θεϊσμό και συχνά ακόμη και επιτρέποντας τις φυσιοκρατικές απόψεις \”του Θεού της φύσης\” στην παράδοση ο Spinoza και ο Goethe (ο ίδιος ένας Μασόνας), ή μη-θεϊστικές απόψεις της τελευταίας πραγματικότητας ή της κοσμικής ενότητας, όπως βγαλμένος σε μερικές ανατολικές θρησκείες και σε δυτικό ιδεαλισμό (ή για εκείνο το θέμα, στη σύγχρονη κοσμολογία). Σε μερικές άλλες (συνήθως αγγλόφωνες) αρμοδιότητες, Freemasonry δεν είναι τόσο ανεκτικό του νατουραλισμού όπως ήταν στο 18$ο αιώνα, και τις συγκεκριμένες θρησκευτικές απαιτήσεις με περισσότερους οι θεϊστικοί και ορθόδοξοι αρμονικοί ήχοι έχουν προστεθεί από τον πρόωρο 19ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένης (συνήθως στη Βόρεια Αμερική) της πίστης στην αθανασία της ψυχής. Η Μασονία που υπερισχύει μέσα στη Σκανδιναβία, γνωστή ως Η σουηδική ιεροτελεστία, δέχεται μόνο τους Χριστιανούς.

Γενικά, για να είναι ένας Μασόνας, πρέπει:

1. να είστε άνδρας, εάν ενώνοντας την πλειοψηφία των μασονικών αρμοδιοτήτων, ή μια γυναίκα, εάν ενώνοντας μια αρμοδιότητα με τα οικήματα των γυναικών (εκτός αν ενώνοντας μια ομομασονική αρμοδιότητα χωρίς την απαίτηση γένους), 2. πιστεψτε σε μια ανώτατη ύπαρξη, ή, σε μερικές αρμοδιότητες, μια δημιουργική αρχή (εκτός αν ενώνοντας μια αρμοδιότητα χωρίς τη θρησκευτική απαίτηση), 3. να είστε τουλάχιστον η ελάχιστη ηλικία (18–25 έτη ανάλογα με την αρμοδιότητα), 4. να είστε του υγιούς μυαλού, σώμα και των καλών ηθών, και 5. να είστε ελεύθερος (ή \”γεννημένο ελεύθερο\”, δηλ. μη γεννημένος σαν σκλάβος ).

Παραδοσιακά η ιδιότητα μέλους περιορίστηκε στους άνδρες μόνο, και ο συνυπολογισμός των γυναικών είναι ακόμα ένα θέμα διαμάχης σε πολλές αρμοδιότητες. Η \”ελεύθερη γεννημένη\” απαίτηση δεν εμφανίζεται στα σύγχρονα οικήματα, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα επιβαλλόταν πάντα, αλλά παραμένει εκεί για ιστορικούς λόγους. Η απαίτηση \”υγιών σωμάτων\” σήμερα γενικά λαμβάνεται για να σημάνει φυσικά ικανό στα τελετουργικά οικημάτων, και τα περισσότερα οικήματα είναι σήμερα αρκετά εύκαμπτα στην παροχή φιλοξενίας των με ειδικές ανάγκες υποψηφίων.

Η Μασονία υποστηρίζει τις αρχές της \”αδελφικών αγάπης, της ανακούφισης και της αλήθειας\” (ή στη Γαλλία: \”ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα\”). Διδάσκει τα ηθικά μαθήματα μέσω των τελετουργικών. Τα μέλη που εργάζονται μέσω των τελετουργικών διδάσκονται από \”τους βαθμούς\”. Η Μασονία περιλαμβάνεται επίσης συνήθως στις δημόσιες υπηρεσίες και την εργασία φιλανθρωπίας, καθώς επίσης και παρέχοντας μια κοινωνική έξοδο για τα μέλη τους. Υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στην έμφαση σε αυτές τις διαφορετικές πτυχές της τεκτονικής σε όλο τον κόσμο. Στην ηπειρωτική Ευρώπη, η φιλοσοφική πλευρά της Μασονίας είναι υπογραμμισμένη, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία, η Βόρεια Αμερική, και τα αγγλόφωνα μέρη του κόσμου, της φιλανθρωπίας, της υπηρεσίας και των κοινωνικών πτυχών λεσχών είναι υπογραμμισμένες.

Ενώ η Μασονία ως οργάνωση δεν περιλαμβάνεται άμεσα στην πολιτική, τα μέλη του έχουν τείνει κατά τη διάρκεια των ετών να υποστηρίξουν ορισμένα είδη πολιτικών αιτιών με τις οποίες έχουν συνδεθεί στο δημόσιο μάτι:ο χωρισμός της εκκλησίας και του κράτους, η καθιέρωση των κοσμικών δημόσιων σχολείων, και δημοκρατικές επαναστάσεις ( Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία σε μια μικρότερη κλίμακα, αλλά σε μια μεγαλύτερη κλίμακα σε ισχύ άλλες όπως το Μεξικό, Βραζιλία, και επανειλημμένα στην Ιταλία).

Πολλές οργανώσεις με τους διάφορους θρησκευτικούς και πολιτικούς σκοπούς έχουν εμπνευστεί από τη Μασονία, και είναι μερικές φορές συγκεχυμένες με το, όπως η Προτεσταντική Πιστή πορτοκαλή ένωση και στο 19ο αιώνας ο Ιταλός Carbonari, ο οποίος ακολούθησε τον Φιλελευθερισμό και την Ιταλική ενότητα.

Η Μασονία καλείται συχνά σαν η μυστική κοινωνία, και στην πραγματικότητα θεωρείται από πολλούς το ίδιο το πρωτότυπο για τέτοιες κοινωνίες. Πολλοί κτίστες λένε ότι περιγράφεται ακριβέστερα ως \”κοινωνία με τα μυστικά\”. Ο βαθμός μυστικότητας ποικίλλει ευρέως σε όλο τον κόσμο. Στις αγγλόφωνες χώρες, οι περισσότεροι κτίστες είναι απολύτως δημόσιοι με το συνεταιρισμό τους, τα μασονικά κτήρια είναι σαφώς χαρακτηρισμένα, και οι χρόνοι συνεδρίασης είναι γενικά ένα θέμα δημόσιου αρχείου. Σε άλλες χώρες, όπου η Μασονία ήταν πιό πρόσφατη, ή είναι ακόμα και αυτήν την περίοδο, κατασταλμένος από την κυβέρνηση, η μυστικότητα μπορεί να ασκηθεί σοβαρότερα (πάλι, εξαρτημένος πολύ από τη συγκεκριμένη χώρα). Ακόμη και στον αγγλόφωνο κόσμο, οι ακριβείς λεπτομέρειες των τελετουργικών δεν δημοσιοποιούνται, και οι Μασόνοι έχει ένα σύστημα των μυστικών τρόπων αναγνώρισης, όπως το μασονικό μυστικό πιάσιμο (από το οποίο οι κτίστες μπορούν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον \”στο σκοτάδι καθώς επίσης και στο φως\”) εντούτοις, οι κτίστες γνωρίζουν ότι αυτά τα \”μυστικά\” είναι ευρέως διαθέσιμα στις τυπωμένες εκθέσεις και την αντι-μασονική λογοτεχνία για αιώνες.

No Comment

Comments are closed.